Лінія виготовлення пласких секцій ESAB-HEBE на “Океані”

Важливою ланкою у технологічному ланцюгу Суднобудівного заводу «Океан» є механізована лінія виготовлення пласких секцій ESAB-HEBE (Швеція). Лінія призначена для виготовлення секцій з набором у двох напрямках, процес складання яких проходить наступні етапи: укладення та прихоплювання листів полотнищ; зварювання листів портальним автоматом; кантування та підварювання швів; встановлення та приварювання набору секцій; встановлення насищення та проведення контрольних операцій.

Такі лінії стали з’являтися на передових суднобудівних підприємствах Світу наприкінці ХХ сторіччя. Вони й сьогодні вважаються сучасним рівнем і їх ви також побачите на супертехнологічних заводах Південної Кореї та Японії. Їх перевага – високий рівень механізації операцій кантування, позиціювання, обжимання конструкцій – тих, що в інших умовах займають багато часу та ускладнені в наслідок великої маси елементів. Другим позитивним чинником аналогічних ліній є автоматичне зварювання, що забезпечує і швидкість, і якість зварювальних робіт.

Суднобудівний завод «Океан» за кращих своїх часів встиг створити сучасний технологічний ланцюг на світовому рівні. То, що це обладнання збереглося, працює та модернізується – запорука можливості не просто відновлення суднобудування в Україні, а можливості рішення складних завдань та значного навантаження.

Це потенціал, який може бути повністю реалізований за умови покращення бізнес-клімату в Україні та сприяння уряду України промисловим підприємствам.