Програма підтримки для підприємств блакитної економіки

Миколаївські мікро-, малі та середні підприємства, що працюють у галузі блакитної економіки, запрошують подати заявку на участь в програмі Blue Innovation Challenge, яка фінансується Європейським Союзом, Урядом Данії та UNDP Ukraine (Програма розвитку ООН в Україні). Програма спрямована на розкриття стратегічної переваги Миколаєва для розвитку в таких секторах як морський транспорт, риболовство, відновлюванні джерела енергії, туризм тощо.

На думку нашої редакції дана ініціатива допоможе розкрити потенціал підприємствам, що створюють інноваційні малотоннажні судна для прибережних перевезень, спорту та туризму, а також плавзасоби для морегосподарства, щоб вже зараз планувати повоєнне відновлення і максимально підготувати для цього проєкти та виробничу базу.

Миколаївські суднобудівники ще до війни почали розвивати цей напрямок. Ми розповідали про електричний катамаран “Фарад”, виробництво туристичних та спортивних каяків, човни з HDPE тощо.

Міжнародна підтримка наших розробників та виробників повинна пожвавити цей процес. Запрошуємо усіх зацікавлених підприємців подати заявку на участь в програмі.

Організатори програми відберуть 10 учасників, які продемонструють значний бізнес-потенціал для стратегії розвитку Миколаєва. Ти, хто пройде відбір, отримають фінансові винагороди до 10 000 доларів США та менторську підтримку у процесі реалізації проєктів. Учасники також мають шанс подати заявку на додаткове фінансування після завершення програми.

Докладна інформація про программу (PDF, укр. мова): https://boostimpact.org/wp-content/uploads/2024/05/Blue-Innovation-Challenge-Ukrainian.pdf

Подайте заявку на участь за посиланням: https://boostimpact.org/challenges/blue-innovation-challenge/