“НІБУЛОН” будує водолазний катер для розмінування водних шляхів

Суднобудівний завод “НІБУЛОН” веде побудування катера для водолазної групи розмінування акваторій внутрішніх водних шляхів. Будь яких відомостей про цей проєкт не повідомляється, але ми звертаємо увагу читачів, що в суднобудівній програмі на 2019-2022 роки “НІБУЛОН” анонсував побудову рейдового катера…

Що відомо про цей проєкт, який вже у процесі складання – це алюмінієве судно, довжиною близько 30 м, с незначно підвищеним полубаком, з розвиненою надбудовою, яка дає можливість розміщення або водолазних команд (як у даному випадку), або будь яких інших фахівців для проведення аварійно-рятувальних операцій, транспортування пасажирів, кур’єрської служби тощо. Судно обладнане RIB-човном та багатофункціональною кран-балкою. Тобто проєкт передбачає багатоцільове використання і є дуже перспективним на повоєнному ринку України.

Як випливає з повідомлення “Нібулон” – і проєктування, і побудування судна компанія веде в ініціативному порядку за власний кошт та розраховує на увагу Державної Служби з Надзвичайних Ситуацій та інших експлуатантів. Верф вже зараз заявляє про можливість побудування серії з 15 таких суден.

На думку нашої редакції ініціатива компанії варта державної підтримки і всебічної уваги суспільства. На сьогодні верф “Нібулон” є однією з найсучасніших в Європі, а технологію складання суднових конструкцій з алюмінієвого прокату освоїла ще в 2020 році.

“Нібулон” – не єдина верф в Миколаєві, що будує такі судна і загалом новина підкреслює можливості вітчизняного суднобудування. Сприяння розвитку промисловості повинно стати національною ідеєю після Перемоги.

Джерело новини: https://www.facebook.com/nibulonltd/posts/pfbid028k39NrGZ4wZYBC4FRKGC1LMwkJQVRyDBbahNjDbXyaWbCj71YP88kNdz9bscW9nWl