Суднобудівний завод “Нібулон” сьогодні

Як сьогодні виглядає суднобудівний завод «Нібулон». Компанія протягом 2014-2019 років провела кардинальну модернізацію, що заслуговує докладного вивчення. Згодом ми зробимо інфографіку, щоб наочно показати організацію виробництва заводу. У т.р. це стане на користь для освітнього процесу у навчальних закладах галузі. Але якщо коротко та по світлинах – суднобудівне виробництво заводу «Нібулон» організоване за класичною схемою:

– механізований склад металевого прокату;
– автоматизована ділянка очищення та підготовки прокату з обладнанням ROSLER RRB 27/6 (Rosler Oberflachentechnik GmbH, Німеччина);
– корпусообробне виробництво з обладнанням: лінія плазмового різання металу SUPRAREX HD (ESAB AB, Швеція), гільйотинні ножиці PRCB (RICO, Португалія), прес Nieland SBP-275 (Nieland, Нідерланди) та ін.;
– збирально-зварювальне виробництво, обладнане кран-балками, кондукторами та зварювальними напівавтоматами;
– поточно-позиційна лінія з потужним крановим обладнанням, у т.р. з портальним краном Liebherr LPS-180 (Німеччина);
– стапель, що дозволяє формувати та спускати на воду корпуси довжиною 140 метрів.

Компанія «Нібулон» побудувала фактично новий сучасний завод завдяки кредитуванню Європейського банку реконструкції та розвитку. Цей факт руйнує міф, що наше суднобудування не розвивається за відсутності кредитів на сприятливих умовах. Дивовижна суднобудівна програма заводу «Нібулон» краще за все доводить, що бажання та ефективне керівництво здатні подолати будь-які перешкоди. За підсумками конкурсу Миколаївської міської ради компанія «Нібулон» щойно стала переможцем у номінації «Кращий роботодавець». Усі репортажі про діяльність суднобудівного заводу «Нібулон» дивіться за посиланням.

Безумовно суднобудівна галузь України потребує законодавчої підтримки. Наразі ми сподіваємося на прийняття Верховною Радою закону о внутрішніх водних шляхах у редакції, що пропонувала компанія «Нібулон», скасування ввізного мита на обладнання для суден, що будуються в України та ін.

Нагадуємо, що будь хто може відвідати суднобудівний завод «Нібулон» та подивитись на власні очі 20 вересня під час урочистих подій з відкриття Міжнародної виставки «Суднобудування і водний транспорт-2019».

Джерело світлин – компанія «Нібулон»: http://nibulon.com/