ПКБ «Сі-Джоб Миколаїв» у 2022 році

З початком Великої війни наші суднобудівні заводи опинилися в зоні ураження і призупинили діяльність. Новини суднобудівної галузі України продукують передусім проєктно-конструкторські бюро (ПКБ). Хоча вони теж стикнулися з впливом негативних чинників, як правило, їм вдалося розосередити виконавців і забезпечити реалізацію замовлень. Подивимось – як пройшов 2022 рік в ПКБ «Сі-Джоб Миколаїв».

«Сі-Джоб Миколаїв» – український підрозділ голландського ПКБ C-Job, яке має філії по всьому світу. Миколаївський офіс відкрився наприкінці 2017 року.  За минулі п’ять років компанія кратно збільшила кількість працівників, отримала міжнародні сертифікати якості і стала офіційним партнером в Україні CAD системи AVEVA Marine (Великобританія), призначеної для проектування кораблів та інженерних морських споруд.

На сьогодні усі проєкти «Сі-Джоб Миколаїв» розроблюються для іноземних замовників. Щоб забезпечити їх безперервне виконання після початку Великої війни, керівництво компанії доклало зусиль для створення віддалених робочих місць. Близько 30% колективу, загалом жінки з дітьми та літніми людьми, розташувалися в Польщі та Болгарії. Інші розосередилися в Україні і, навіть коли Миколаїв був в оточенні і під обстрілами, конструктори «Сі-Джоб» продовжували працювати.

П’ять чоловіків з колективу пішли в Збройні Сили України і сьогодні разом с країною б’ються за наше майбутнє.

Усі іноземні партнери і замовники «Сі-Джоб» одноголосно висловили свою підтримку Україні. Найчастіше вони кажуть, що українці – неймовірна нація, що весь Світ пишається нами, не сумнівається в нашій перемозі і готовий надавати будь-яку допомогу.

В 2022 році компанія виконала наступні проєкти:
1) Земснаряди – 3 пр.
2) Танкер – 1 пр.
3) Судно типу Ro-Pax – 1 пр.
4) Мега-яхти – 5 пр.
5) Риболовні судна – 2 пр.
6) Круїзні судна – 4 пр.

Загалом в 2022 році розроблено 16 проєктів, що можна порівняти з такою ж кількістю проєктів у доковідному 2019 році. Проєкти виконані для замовників з США, Нідерландів, Франції, Греції та Польщі. Уявіть – якої напруги потребувало виконання міжнародних контрактів в умовах постійних російських ракетних обстрілів. Те, що конструктори подужали цю роботу – теж вклад в економічну стійкість держави.

Колектив ПКБ «Сі-Джоб Миколаїв» – частина країни. Працюють, б’ються, волонтерять, вірять в Перемогу і наближають її, як й усі ми. Ми бажаємо їм подальшої плідної праці, у т.р. на вітчизняному ринку після Перемоги. Зі свого боку ми зазначимо, що імідж вітчизняних компаній, що вони здобули відповідальною працею на міжнародному ринку, і загальний імідж України, що ми разом здобуваємо зараз великою кров’ю, важливо не втратити в наслідок ігнорування урядом нагальних економічних та правових реформ.

Докладно про ПКБ “Сі-Джоб Миколаїв” на сайті: http://c-job-ua.com