“Нібулон” віддав у лізинг два судна компанії Asket Shipping

Компанія «Нібулон» віддала у 8-річний лізинг судноплавній компанії Asket Shipping два несамохідні судна пр. NBL-90. Цей прецедент важливий тим, що вперше компанія «Нібулон», яка має сучасну верф та будує судна для власного флоту, передає судна іншій українській судноплавній компанії.

Ця новина опосередковано може свідчити про два фактори, що є обнадійливими для українського ринку водних перевезень – по-перше, відновлюється зацікавленість українських перевізників до придбання нових суден, побудованих в Україні; по-друге – «Нібулон» можливо таким чином демонструє готовність будувати судна для інших судноплавних компаній. Якщо так і є, ми вітаємо обидва чинники, тому що вони є позитивними показниками для українського суднобудування. Сподіваємося, ми не помилилися з оцінкою.

Проект NBL-90 – несамохідні судна типу “ріка-море” з двома вантажними трюмами з гладкими стінками та водонепроникними люковими отворами. Проект розроблено “Торола Дизайн Групп” (Миколаїв). Побудовані у 2009-2010 роках на суднобудівному заводі “Океан” (Миколаїв).

Загальні характеристики:
Довжина найбільша, м – 90.0
Ширина, м – 16.0
Висота борту, м – 5.20
Осадка по КВЛ, м – 3.756
Осадка порожнем, м – 0.70
Місткість трюму №1, куб.м. – 2982
Місткість трюму №2, куб.м. – 2970
Водотоннажність під вантажем, т – 5245 т

Джерело новини: https://nibulon.com/news/novini-kompanii/nibulon-nadiinii-postachalnik-suchasnogo-flotu-dlya-ukrainskix-kompanii-9019.html