“Зоря-Машпроект” для ВМС Індії

12 вересня ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» в Делі підписало контракти з Міністерством оборони Республіки Індія на постачання газотурбінної техніки. До номенклатури поставок входять газотурбінні двигуни, редуктори, комплекти запасних частин для кораблів військово-морських сил Індії. Постачання першої партії обладнання відбудеться вже у грудні 2019 року. Повністю відвантаження законтрактованого обладнання відбудеться протягом 2020 року. Контракти також передбачають навчання індійських фахівців з експлуатації газотурбінних установок і надання інженерної підтримки.

Нагадаємо, що рік тому представник індійської державної верфі Goa Shipyard Limited повідомляв, що у 2019 році почнеться повністю локалізоване будівництво фрегатів класу Talwar, для яких ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» буде постачати пропульсивний комплекс M7N.1E у складі двох маршевих турбін DS71 та двох форсажних турбін DT59.

Наразі на кораблях різного класу ВМС Індії експлуатуються понад 150 газотурбінних двигунів розробки та виробництва «Зоря-Машпроект». У тому рахунку: на 5 есмінцях пр. 61 МЭ тип Rajput, також побудованих у Миколаєві, на 3-х есмінцях пр. 15 тип Delhi, на 16 корветах пр. 1241РЭ та ін. Для ремонту та обслуговування цього обладнання створено спільне україно-індійське підприємство.

26 червня Посол Індії Partha Satpathy під час зустрічі з Секретарем РНБО України підкреслив важливість подальшої військово-технічної співпраці між двома країнами.

Джерело новини – сайт “Зоря-Машпроект”
Джерело ілюстрацій – каталог ДК «Укроборонпром»