Портрет молодого фахівця – магістр суднобудування Валентин Пірогов

Погляньмо на ще один зріз суднобудівної галузі у форматі “портрет молодого фахівця”. Хто він? Яку освіту отримав, який досвід має, скільки заробляє грошей вже сьогодні? На нашу думку такий погляд додає чіткіших рис для сприйняття загальної ситуації. Герой цієї публікації – випускник Кораблебудівного інституту НУК вже цього, 2019, року – магістр за спеціальністю “135 – Суднобудування” Валентин Пірогов.

За роки навчання у Кораблебудівному інституті Валентин зарекомендував себе як старанний студент, що сумлінно ставиться до будь якого завдання. Виробничу практику проходив на суднобудівному підприємстві «Рижська судноверф» (Латвія). Відмінне навчання поєднував з науковою діяльністю – виконуючи дослідження льодових навантажень на корпус судна підготував і опублікував доповідь в матеріалах IX Міжнародної науково-технічної конференції «Інновації в суднобудуванні та океанотехніці» (18-19 жовтня 2018 р).

У 2017 році Валентин отримав диплом бакалавра з відзнакою за напрямом «Суднобудування та океанотехніки». Продовжив навчання за спеціалізацією «Міжнародна технічна інформація в морській діяльності». Диплому роботу магістра захистив за темою “Дослідження міцності бортових перекриттів на льодові навантаження”.

Ще під час навчання, з червня 2017 року, почав працювати за фахом у ПКБ МДЕМ. Опанував сучасні CAD/CAM Siemens NX, Nupas Cadmatic та інші. Наразі працює в групі FEA підрозділу R&D (Research and Development) MDEM на посаді інженера-конструктора. Заробітна плата складає понад 20 тис. грн.

Тож, дивіться – два тижні тому хлопцю виповнилося лише 23 роки. Він вже багато чого добився. Завдяки своїй цілеспрямованості, наполегливості та працездатності доб’ється у подальшому житті ще більшого. Але вже сьогодні Валентин Пірогов є яскравим взірцем – які перспективи відкриває зараз Кораблебудівна освіта в Миколаєві.

Безумовно, нашою першочерговою пошаною користується молодь, що служить в Збройний Силах України та захищає суверенітет Держави. Але для тих, хто вже демобілізувався або має намір навчатися заочно під час служби, кар’єра суднобудівника чи не найкраща. Бо кількість вакансій вже зараз невичерпна та буде тільки зростати. А нам ще разом будувати нові Військово-Морські Сили України.

Також дивіться:
Лінійка заробітної плати в MDEM.
Офіс MDEM зсередини.
Інші матеріали про ПКБ MDEM.