Профорієнтація майбутніх абітурієнтів в ПКБ MDEM

Унікальну програму підтримки запроваджує для навчальних закладів проектно-конструкторське бюро MDEM, миколаївський офіс голландської компанії DAMEN Group. Одночасно з співпрацею з професійними закладами освіти – Національним Університетом Кораблебудування та технікумами, компанія розгортає повноцінну профорієнтаційну роботу з школярами, майбутніми абітурієнтами.

Сьогодні з екскурсією відвідали ПКБ MDEM учні Миколаївської спеціалізованої І-ІІІ ступенів школи № 22 з поглибленим вивченням англійської мови з першого класу. Доклади та спілкування відбувалося англійською мовою, щоб підкреслити інтеграцію Миколаївської освіти та професійної діяльності у світові процеси.

Директор з інжинірингу Павло Білошицький розповів школярам про напрямки діяльності DAMEN Group у суднобудуванні, судноремонті й послугах з сервісу суден та надав загальну інформацію про MDEM, структуру підприємства, перелік виконаних проектів, умови працевлаштування та роботі у компанії. Керівник відділу Communications&HR Ганна Заливадна та керівник відділу Electric&Automation Станіслав Селезньов розповіли про діяльність своїх підрозділів та внесок компанії у дослідження та світовий науково-технічний розвиток. На робочих місцях співробітники демонстрували умови праці та приклади робіт.

Ми рахуємо, що започаткована велика справа. Дійсно – профорієнтацію потрібно починати зі шкільного віку. Це становиться край важливим в умовах відродження Миколаївського кораблебудування.