Європейський Морський День в Україні

28 травня у Миколаєві Морський Кластер України (МКУ) провів круглий стіл з нагоди Європейського Морського Дня. У події прийняли участь представники суднобудівних та науково-дослідних підприємств, закладів освіти, бізнес-структур, що займаються залученням інвестицій й проведенням виставок, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, концерну «Укроборонпром» та органів міського самоврядування.

Загалом обговорення тривало навколо практичних кроків взаємодії учасників кластера та перспектив подальшого розвитку суднобудівної та морегосподарської галузей України. Олена Жукова, виконавчий директор МКУ, звітувала за минулий рік діяльності МКУ, про його поточну структуру, залучення нових членів та інструменти, що Кластер пропонує на міжнародному ринку.

Зокрема зазначалося, що МКУ пропонує функції співпраці з галузевими кластерами Європи для посилення експортних можливостей вітчизняних підприємств. А також саме Кластер пропонує послуги з реалізації проєктів розвитку для залучення грантових коштів від міжнародних установ.

Фіналом події стала процедура офіційного прийняття в члени Морського Кластеру України та обговорення планів на найближчі місяці. Сертифікати членів МКУ отримали: Суднобудівний завод «Океан», Миколаївський Суднобудівний Завод, Дослідно-Проєктний Центр Кораблебудування, ПКБ «Сі-Джоб Миколаїв» та «МДІМ», компанія «Технос» (розробка програм розкрою металевого прокату) та інші.

Більше світлин на нашій сторінці Facebook: Миколаїв – місто корабелів.

Докладніше про діяльність Морського Кластеру України читайте на сайті: https://maritimeukraine.com/