Портрет молодого фахівця 2020 року випуску

Наша традиційна рубрика «Портрет молодого фахівця» допомагає краще уявити – що з себе представляють сучасні випускники Кораблебудівного інституту Національного Університету Кораблебудування (НУК), майбутнє нашої суднобудівної галузі. Стелла Дригола – магістр за спеціальністю «135 Суднобудування» 2020 року випуску. Отримала «червоний» диплом з відзнакою за відмінне навчання. Тема дипломного проєкту – «Розробка проекту Anchor Handling Tug Supplier та дослідження його остійності». Це була значною мірою унікальна робота, що містила елементи наукової доробки на основі реального проєкту судна, що будується на підприємствах корпорації Damen Shipyards Group.

Під час навчання Стелла зарекомендувала себе старанною студенткою, здатною до наполегливої праці та творчому підходу. Виконання учбової програми вона доповнювала дослідною діяльністю, результати яких демонструвала на науково-практичних конференціях НУК. Завдяки цьому вона восени 2017 року виборола право та пройшла 4-х місячне стажування в Китайському університеті Jiangsu University of Science and Technology, а в 2018 році стала переможцем конкурсу «Морська справа» та у якості призу отримала тур в Афіни (Греція) для відвідування галузевої виставки Posidonia 2018.

Вже після 4-го курсу, отримав диплом бакалавра, Стела поєднувала подальше навчання с професійною діяльністю у ПКБ МДІМ. Почав з посади техніка-конструктора у червні 2018 року, дівчина ще до отримання диплому магістра пройшла шлях становлення фахівця-кораблебудівника і вже з січня 2019 року працювала на посаді молодшого інженера-конструктора. Опанувала сучасну CAD/CAM – Nupas Cadmatic та за власною ініціативою програмне забезпечення – Lumion, Adobe After Effects, Adobe Premier Pro, Adobe Illustrator. За час роботи Стела прийняла участь у створенні проєктів плавучого доку пр. MFDd7526, судна пр. RORO1000 та у ревізії проєктів багатофункціональних суден постачання криголамного типу. Начальник відділу характеризує її як відповідального працівника, що вдало накопичує досвід роботи та постійно професійно зростає.

Ми й надалі будемо спостерігати за професійною кар’єрою молодих фахівців. Цікаво буде років через п’ять ще раз подивитися – як зростала Стелла Віталіївна Дригола разом з галуззю.

Дивіться також:
Портрет молодого фахівця 2019 року випуску
Портрет молодого фахівця 2018 року випуску