Миколаївський суднобудівний завод: підсумки та плани

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод» (МСЗ) вперше за минулі роки завершив 2019 рік без заборгованості із заробітної плати. За рахунок власної виробничої діяльності та поворотної фінансової позики від Державного Концерну «Укроборонпром» завод погасив заборгованість по заробітній платі, яка була накопичена з 2014 року, та виплатив усі відповідні податки та ЄСВ.

В 2019 році МСЗ виконував ремонтні роботи на двох кораблях ВМС України. Договором ремонту десантного катеру «Сватове» передбачено відновлення конструкції корпусу та зовнішньої обшивки, гвинто-стернової системи, валопроводів, дейдвудної системи, системи головного двигуна тощо. Завершення робіт за договором планується у березні 2020 року. На середньому десантному кораблі «Юрій Олефіренко» виконувався ремонт десантної апарелі, носової артилерійської установки АК-230, головних двигунів та дизель-генераторів, тощо. Запланований ремонт завершено й найближчими днями корабель покине акваторію заводу.

Наразі МСЗ спільно з ВМС України формує портфель замовлень для заводу на 2020 та подальші роки. Перспективні плани МСЗ передбачають:
– можливість модернізації та переоснащення патрульних катерів типу Island, що нещодавно увійшли до складу ВМСУ, за пропозиціями Дослідно-Проєктного Центра Кораблебудування (ДПЦК).
– Участь у програмі відновлення будівництва серії кораблів класу «корвет» проекту 58250
– Демілітаризацію недобудованого ракетного крейсеру проекту 1164, який багато років утримується МСЗ за власний рахунок. Щоб запустити цей процес завод очікує прийняття постанови Уряду, яка підготовлена ДК «Укроборонпром» та внесена на розгляд зацікавлених міністерств.

Одночасно завод проробляє плани підвищення ефективності системи управління, реструктуризації та реконструкції виробництва. Побажаємо Миколаївському Суднобудівному Заводу вдалого року!