Співробітники ДПЦК пройшли сертифікацію AVEVA Marine

30 співробітників Дослідно-проектного центру кораблебудування стали сертифікованими користувачами системи AVEVA Marine, сучасної інтегрованої системи для проектування кораблів та інженерних морських споруд. Тренінги та сертифікацію проведено Миколаївською компанією ТОВ «Сі-Джоб Миколаїв», що є офіційним партнером компанії AVEVA (Великобританія) на території України.

У програмі тренінгів були задіяні троє тренерів з компанії «Сі-Джоб Миколаїв», та троє провідних консультантів з CAD/CAM представництва компанії AVEVA (м. Мальме, Швеція). Заняття проводилися у приміщенні ДП «ДПЦК», яке було відповідно обладнане, що дозволило засвоїти основні технології роботи з системами автоматизованого проектування. Основні завдання 25 тренінгів складалися з п’яти блоків: Initial Design Geometry, Hydrostatics & Hydrodynamics, Hull Design & Admin, Everything 3D & Admin, Diagrams & Admin, Engineering & Admin. Найближчим часом учасники тренінгу розроблять техно-робочий проект швидкохідного катера в межах пілотного проекту щодо впровадження CAD/CAM AVEVA Marine на підприємстві. У подальшому нове програмне забезпечення буде використовуватися у проектуванні кораблів та суден різного призначення для вітчизняних й іноземних замовників.

Директор-генеральний конструктор ДПЦК, Вадим Борисов зазначив, що за допомогою програмних продуктів AVEVA підприємству вдасться не лише удосконалити рівень проектно-конструкторських робіт, а й привести інженерну документацію у відповідність до кращих світових стандартів проектування надводних кораблів. Директор ТОВ «Сі-Джоб Миколаїв» Андрій Жеребецький додав, що це лише перший етап роботи з програмними продуктами AVEVA, а надалі конструкторів чекають нові тренувальні платформи, а також можливість застосувати отримані знання на практиці у стартових проектах.

Джерело: http://srdsc.com/