Випуск магістрів Кораблебудівного інституту НУК

26 січня відбувся випуск магістрів Кораблебудівного інституту НУК за спеціальностями “135 – Суднобудування”, “132 Матеріалознавство” та “131 Прикладна механіка”.

26 дипломів отримали випускники цього року, серед яких 14 дипломів з відзнакою за відмінне навчання. Переважна більшість магістрів почала працювати за фахом ще під час навчання у проектно-конструкторських бюро (ПКБ) MDEM, C-Job Nikolaev, Zaliv Ship Design, Торола Дизайн Груп, Зоря-Машпроект. Дехто пройшов стажування на закордонних верфях. Усі вони професійно володіють сучасними CAD системами – NUPAS-Cadmatic, Maxsurf, SolidWorks, Ansys, Rhinoceros та ін. Руслан Зубченко, військовослужбовець ЗСУ, учасник АТО, отримав свій другий диплом вищої технічної освіти. Відмінне навчання заочної форми він поєднував з науковою роботою на кафедрі Морських технологій та океанотехніки. Випускники також отримали грамоти за активну участь у житті Університету, за дослідну діяльність, участь у Міжнародних наукових конференціях тощо.

Працевлаштування усіх випускників гарантовано. Директор Кораблебудівного інституту к.т.н. доцент Олександр Бондаренко підкреслює, що нагальна потреба у фахівцях, про яку він постійно отримує інформацію від роботодавців, у кілька разів перевищує кількість випускників. У зв’язку з виходом на світовий ринок та стрімким зростанням Миколаївських ПКБ, потреба у кваліфікованих кораблебудівних кадрах постала дуже гостро й буде тільки зростати у найближче десятиріччя.

На типовій посаді конструктора у ПКБ молодому фахівцю пропонують 14-19 тис. грн. з перспективою подальшого зростання. Докладніше про умови праці на прикладі ПКБ MDEM можна почитати тут: https://www.facebook.com/MykolaivShipbuilding/posts/313675529224582

Вітаємо молодих інженерів з отриманням диплому та бажаємо вдалої кар’єри!