Знайомимося з ПКБ Сі-Джоб Миколаїв

Виконання проектно-конструкторських робіт для закордонних підприємств почало розвиватися у Миколаєві 15-20 років тому. Завдяки цьому бізнесу десятки людей не лише зберегли можливість працювати за фахом в умовах скорочення попиту на конструкторську працю для потреб виробництва Миколаєва, а й значно піднесли як власний, так і загальний професійний рівень Миколаївської суднобудівної школи. Без перебільшення за минулі роки осередок наших фахівців, що працюють у цій сфері, став частиною світової спільноти корабелів. Бо вони працюють у найкращих західних та вітчизняних CAD/CAM системах. Вони створюють проекти та виконують роботи за західними стандартами. Вони повністю інтегрувалися в виробничу систему Європи та модерної Азії й спілкуються на рівних з фахівцями заводів та проектних підприємств по усьому світу.

Наразі у Миколаєві розробку проектно-конструкторської документації для іноземного замовника виконують 5-6 підприємств. Згодом ми поближче познайомимося з кожним з них, бо ми вважаємо працю цих людей дійсно важливою. І для сучасності, і для нового піднесення Миколаївського кораблебудування у майбутньому. А почнемо розгляд з Україно-Голландського Проектно-Конструкторського Бюро “Сі-Джоб Миколаїв”, про відкриття офісу якого повідомлялося наприкінці 2017 року.

“Сі-Джоб Миколаїв” – класичний приклад сучасного ПКБ, що виконує замовлення суднобудівних виробництв від Сінгапуру до Голландії. Підприємство займається розробкою проектів усіх типів суден від барж та буксирів до гігантських круїзних лайнерів та мега-яхт. При виконанні проектів вирішуються усі види супутніх завдань – моделювання поверхні та загального розташування, розрахунки міцності, технологічна підготовка виробництва, тощо.

Під час вирішення задач використовуються західні CAD/CAM – Nupas Cadmatic, Aveva Marine, Siemens NX, AutoCAD та ін. Для розкрою листового прокату та підготовки керуючих програм різання для машин з ЧПК використовується вітчизняне програмне забезпечення Миколаївської розробки – Astra S-Nesting.

“Сі-Джоб Миколаїв” активно залучає молодих фахівців. Керівник підприємства Андрій Жеребецький прогнозує, що найближчі роки попит на інженерів-кораблебудівників у Миколаєві буде значно зростати та опереджати наявну кількість фахівців. Тож вже зараз однозначно можна стверджувати, що популярність фаху “135 Суднобудування” Миколаївського Кораблебудівного Інституту НУК буде зростати і для усіх без винятку випускників, що сумлінно навчалися, гарантована цікава престижна робота з регулярним стажуванням за кордоном, тренінгами, підвищенням кваліфікації та постійним професійним зростанням. Здобувачам посади у “Сі-Джоб Миколаїв” пропонується відправляти резюме за електронною адресою: office@c-job.com.ua Будь ласка, вказуйте тему повідомлення – «Працевлаштування в C-Job».

Нагадаю, нещодавно ми розповідали про зустріч, що проводили представники “Сі-Джоб Миколаїв” зі студентами Кораблебудівного інституту НУК: https://www.facebook.com/MykolaivShipbuilding/posts/202355620356574

Ми й надалі будемо стежити за роботою цього підприємства та, по можливості, розповідати про виконані проекти, бо, на нашу думку, їх праця край важливо для міста, бо кожного дня вони доводять для усього світу: Миколаїв – місто корабелів.