Морський Кластер України приєднався до SEA Europe

Морський Кластер України приєднався до Асоціації Європейських верфей та виробників морського обладнання (SEA Europe – The Shipyards’ & Maritime Equipment Association of Europe), що представляє європейську суднобудівну галузь у 15 країнах, охоплюючи виробництво, технічне обслуговування, ремонт, модернізацію та переобладнання всіх типів суден і плавучих споруд. Під час позачергової Генеральної асамблеї в листопаді SEA Europe схвалила заявку Морського Кластера України щодо асоційованого членства.

Кластеризація – типовий підхід у Світі, що дозволяє поглиблювати співпрацю усіх підприємств галузі. Морський Кластер України (МКУ) покликаний вирішувати цю задачу для вітчизняних підприємств суднобудівної та морегосподарської галузей. Нещодавно приклад такої співпраці МКУ демонстрував участю у найбільшій світовій морській виставці SMM 2022 у Гамбурзі…

Те, що раніше було надзвичайно складно вирішувати окремому підприємству власними зусиллями, бере на себе Морський Кластер України. До задач Кластеру також входять лобіювання інтересів підприємств в законодавчих та виконавчих державних і місцевих органах влади, організація навчання фахівців галузі, спільне використання трудових і матеріальних ресурсів тощо. Головна ціль – взаємна вигода від об’єднання в Кластер.

Входження Морського Кластеру України до Асоціації Європейських верфей та виробників морського обладнання покликане полегшити вихід українських підприємств на Європейський і світовий ринки.

Запрошуємо дізнатися більше і приєднатися до Морського Кластеру України: https://maritimeukraine.com/