Морський Кластер Україні на SMM 2022

Спільна делегація Морського Кластера України (МКУ) прийняла участь у SMM у Гамбурзі, яку у привітальному слові Олаф Шольц, федеральний канцлер Німеччини, назвав найважливішою суднобудівною виставкою Світу. Спікери SMM під час виступів наголошували, що ця подія є рушійною силою і формує бачення морської економіки майбутнього.

Делегація Морського Кластера України у складі виконавчого директора МКУ Олени Жукової, Наталії Мамаріної, Станіслава Селезньова, Олександра Левіта (MDEM), Юрія Жукова (C-Job Nikolayev), Тетяни Батрак (“Інтелектуальні морські технології”) представляли свій стенд та ключових гравців морської галузі в Україні – компанії суднобудівної галузі, провідні заклади освіти, які є членами Кластера. Делегати демонстрували відеоматеріали компаній, а також кадри руйнувань Миколаєва, та активно спілкувалися з іншими учасниками виставки, які висловлювали щирий інтерес до можливостей галузі у нашій країні, підтримку Україні у зв’язку з війною та надію на майбутню співпрацю у відновленні постраждалих об’єктів від військових дій. У підтримку України звідусіль лунало «Будьте сильними» та «Борімося за Україну».

В числі відвідувачів на стенд МКУ завітали Рене Берквенс, представники Damen Shipyards Galati and DSNS, Маартен Деул (Старший консультант ADSE Consulting and Engineering). Серія зустрічей з асоціаціями та кластерами (NMT (Netherlands Maritime Technology), Maritimes Cluster Norddeutchland, GISBIR) привела до установлення контактів та домовленостей про співпрацю. Також відбулася довгоочікувана зустріч із Крістофом Тітгатом (Генеральний секретар/генеральний директор SEA Europe та CESA). Крістоф Тітгат пообіцяв розглянути членство МКУ у SEA Europe на пільгових умовах.

Таким чином члени МКУ та представники Морської індустрії зможуть отримати доступ до інформаційного поля Європейської асоціації та її можливостей. Ввечері делегати МКУ були запрошені на прийом, влаштований посольством Нідерландів у Німеччині, де були встановлені нові контакти, робота з якими вестиметься надалі.

Ми запрошуємо підприємства морегосподарської галузі України долучатися до Морського Кластера України. Спільними зусиллями ми досягнемо більшого. Можливості, які відкриваються перед Україною в наслідок перемоги у війні з Росією, просто колосальні і саме МКУ є ключовим інструментом інтеграції наших підприємств у міжнародний ринок.

Для обговорення звертайтеся за адресою nataliia.mamarina@maritimeukraine.com
Докладна інформація про Морський Кластер України на сайті: https://maritimeukraine.com/

Джерело: https://maritimeukraine.com/umc-the-leading-international-innovation-fair-smm/