“Нібулон” залучений до побудування патрульних катерів пр. FPB 98 MKI

Суднобудівники компанії «Нібулон» відправилися у Францію, щоб долучитися до побудування патрульних катерів. Міжурядова угода України та Франції, укладена в 2019 році, передбачає побудування серії катерів з 20 одиниць проєкту FPB 98 MKI для потреб Державної прикордонної служби України. У листопаді 2021 року в рамках цієї угоди між французькою суднобудівною компанією ОСЕА та ТОВ СП «НІБУЛОН» підписано контракт про побудування у Миколаєві п’яти катерів с загальної кількості.

Компанія OCEA виконувала контракт за планом, але складанню корпусів на верфі «Нібулон» завадила війна. Щоб не гаяти час і вже сьогодні опанувати технологію, яку після перемоги можна буде перенести на потужності власної верфі, 23 фахівці «Нібулон» відправилися у Францію.

Українські фахівці приймуть участь в побудуванні катерів з нуля – від початку складання корпусів до пусконалагоджувальних робіт. Отриманий досвід дозволить також надалі виконувати технічну підтримку цих кораблів в Україні.

Докладніше про контракт і самі катери пр. FPB 98 MKI читайте тут…

Джерело новини: https://nibulon.com/news/novini-kompanii/faxivci-sudnobudivno-sudnoremontnogo-zavodu-nibulon-buduvatimut-flot-dlya-prikordonnikiv-u-francii-9252.html

Джерело світлини: МВС України