ДПЦК уклав контракт з ремонту “Гетьмана Сагайдачного”

ДК «Укроборонпром» повідомляє, що ДП Дослідно-Проєктний Центр Кораблебудування (ДПЦК) стане головним виконавцем робіт з капітального ремонту та модернізації фрегату «Гетьман Сагайдачний».

Згідно з держконтрактом, що ДПЦК уклав з Міністерством оборони України, роботи проходитимуть у кілька етапів – від загальної оцінки технічного стану до створення й втілення проєкту модернізації корабля. Ремонт фрегату «Гетьман Сагайдачний» – давно очікувана подія, що дозволить, за словами командувача ВМСУ контр-адмірала Олексія Неїжпапи, утримувати корабель в строю до 2031 року.

Роль головного виконавця виробничого завдання – це перший такий досвід ДПЦК, відомого успішною діяльністю на ринку проєктно-конструкторських послуг.

У 2017 році ДПЦК отримало від Регістру Судноплавства України «Свідоцтво про відповідність підприємства» від 02.08.2017 за № СВП-224-3-75-17, що передбачає, окрім послуг проєктування, можливість виконання робіт з будівництва нових кораблів і суден, а також роботи з модернізації та ремонту діючих кораблів і суден флоту.

Тобто підприємство заздалегідь готувалося до цього етапу і ми бажаємо колективу ДПЦК успішного набуття такого досвіду, бо, на наш погляд, ДПЦК разом з Миколаївським Суднобудівним Заводом (МСЗ) в найближчому майбутньому може створити передумови відновлення державного сектору кораблебудування. У т.р. для виконання робіт з ремонту та модернізації «Гетьмана Сагайдачного» буде потрібен плавдок МСЗ. Тож чекаємо корабель та готуємось до праці.

Усі наші дописи про ДПЦК дивіться за посиланням…