Програма розкрою Astra S-Nesting для Миколаївської верфі SMG

В відділі головного технолога Миколаївської верфі SMG (колишня назва – ЧСЗ) впроваджено програму Astra S-Nesting для автоматизації розкрою листового прокату. Про це повідомляє прес-центр SMG.

Впровадження програми Astra S-Nesting дозволить суттєво здешевити процес плазово-технологічної підготовки виробництва та прискорити випуск управляючих програм для машин плазмового різання, що є у наявності заводу – AG400 та «Кристалл ТПл-2.5К». Унікальність цього впровадження є у тому, що машина «Кристалл ТПл-2.5К» приймає УП у форматі LKI, на відміну від поширених наразі форматів G-код та ESSI. Тож для того, щоб забезпечити підприємству можливість підготовляти дані для обох машин, розробники додали в програму Astra S-Nesting функції як прямого експорту в формат LKI, так і конвертацію наявних УП в G-коді в формат LKI.

Програма Astra S-Nesting забезпечує імпорт креслень деталей з DXF, автоматичне формування карт раскрою та їх ручне редагування, призначення маршруту вирізки та експорт файлів на машини термічного різання з ЧПУ. Компанія «Технос», що є розробником програми, має витоки з Миколаївського Кораблебудівного Інституту та зберегла традиції старої наукової школи, що вже більше 30 років займається дослідженнями та розробкою систем автоматизації розкрою. Докладніше про програму Astra S-Nesting на сайті…