“Яхт-верф Навігаль” відремонтує кораблі Морської охорони

«Яхт-верф Навігаль ЛТД» проведе ремонт катерів Морської охорони пр. 09104, шифр «Калкан-П», та пр. 1400М, шифр «Гриф». «Яхт-верф Навігаль ЛТД» – одне з найстаріших у Миколаєві приватних підприємств малотоннажного суднобудування, що довгий час спеціалізувалося на будуванні корпусів з АМГ. Згідно до ремонтної відомості для катерів буде виконано заміну листів зовнішньої обшивки та заплавлення корозійних язв підводної частини.

Швидкісний патрульний катер пр. 0914 «Калкан-П» було розроблено та побудовано на Миколаївському суднобудівному заводі «Лиман», що зараз – суднобудівний завод «Нібулон». Катер має корпус з АМГ, а рубку з склопластику. Корпус катеру спеціально спроектовано для високих швидкостей, що дозволяє йому виходити на глісування вже при 16 вузлах. У якості рушія застосовано водомет Rolls-Royce. При малій осадці це дає високу маневреність та можливість підходити до необладнаного берегу у прибережних районах моря або суднохідних річок та озер. Катер має простору каюту зі спальними місцями, гальюн, сполучений з душем, камбуз, рульову рубку, просторий кокпіт. Катер пр. пр. 0914 «Калкан-П» може бути використаний для патрульних, природоохоронних та рибоохоронних завдань. Виробником свого часу пропонувалася цивільна версія катеру.

Загальні характеристики катеру пр. 0914 «Калкан-П»

Довжина, м – 11.04
Ширина, м – 3.20
Осадка, м – 0.60
Водотоннажність, т – 7.86
Головний двигун – CATERPILLAR, 448 кВт (609 к.с.)
Швидкість, вуз – 40-42
Екіпаж, осіб – 2
Пасажирів, осіб – 6

Нагадаємо, що наразі триває масовий ремонт кораблів Морської охорони. Нещодавно ми повідомляли що:
корабель Морської охорони «Поділля» зайшов на ремонт.
триває ремонт корабля Морської охорони «Григорій Куроп’ятников».

P.S. Світлини та зображення креслень загального розташування використані з промо-матеріалів вже не існуючого суднобудівного заводу «Лиман».