Участь у конкурсі на будівництво національного корвету Бразилії

Бразильські ВМС завершили черговий етап конкурсу на будівництво національного корвету типу Tamandare. Попереду фінальна частина конкурсу, результати якого будуть опубліковані наприкінці жовтня 2018 р. Український проект, розроблений Миколаївським Державним Проектним Центром Кораблебудування (ДПЦК) наразі оцінюється бразильськими експертами як «super oferta».

Для ВМС Бразилії ДПЦК пропонує корвет пр. 58300 Amazonas, який є версією базового проекту Українського корвету пр. 58250. Модернізація проекту включає адаптацію систем озброєння, навігації та радіолокації. Джерело також повідомляє, що у пакеті пропозицій від України є створення у Бразилії сервісного центру для обслуговування турбін Миколаївського ДП «Зоря-Машпроект», які можуть бути встановлені на корвети типу Tamandare. Ця пропозиція виглядає дуже вигідною для Бразилії, бо допомагає вирішити історичну проблему з монопольною присутністю на ринку турбін Rolls-Royse.

Ми вболіваємо за перемогу нашої заявки на конкурсі, але вже зараз ми пишаємося досягненнями Миколаївських підприємств, що дозволяють достойно представити Україну на міжнародному ринку озброєнь.

Джерело: https://www.janes.com/