Судно пр. FCS 7011 – переможець Offshore Support Journal Awards 2022

Нещодавно ми закликали вас віддати голос за судно Aqua Helix проєкту FCS 7011, що розроблений в Миколаївському ПКБ MDEM. А сьогодні ми раді повідомити, що це революційне судно отримало заслуговану нагороду – стало переможцем щорічного рейтингу Offshore Support Journal Awards 2022.

Проєкт FCS 7011 створений для швидкісної доставки обслуговуючого персоналу на морські офшорні об’єкти. Aqua Helix – перше в серії 74-метрове судно, здатне комфортно перевозити 120 осіб на великі відстані зі швидкістю до 40 вузлів у широкому діапазоні погодних умов.

Щоб досягнути такого результату потрібна була інтеграція ряду передових технологій. Зокрема корпус судна має характерну форму Damen Axe-bow, що забезпечує зменшення хвильового спротиву руху, а також застосовано спеціально розроблений гіростабілізатор VEEM та засоби динамічного позиціонування Kongsberg. Життєво важливим для експлуатації судна в штормових умовах є електричний трап Ampelmann S-типу з компенсацією руху, який на додаток до своєї чудової продуктивності повністю інтегрований з конструкцією корпусу, щоб максимізувати міцність при мінімізації ваги. В інтер’єрі присутні дизайнерські та технологічні інновації, які разом гарантують, що персонал прибуває до місця призначення добре відпочивши і готовий до роботи.

Результатом праці конструкторів є рішення, яке не має собі рівних у своєму класі. Судна проєкту FCS 7011 дозволяють значно зменшити витрати на перевезення персоналу морських об’єктів завдяки можливості відвідувати кілька пунктів призначення за один рейс. Ми впевнені, що досвід Миколаївських проєктантів, набутий на світовому ринку, буде сприяти відродженню Українського суднобудування.

Джерело: https://www.damen.com/insights-center/news/damen-ground-breaking-fcs-7011-wins-offshore-support-journal-award