Damen Shipyards підтримує Україну

“У нас є команда, що знаходиться в постійному контакті з нашими співробітниками в Україні і ми постійно думаємо як їм допомогти” – представник суднобудівної корпорації Damen Shipyards розповів про дії компанії на тлі російсько-української війни.

В Миколаєві підрозділом Damen є ПКБ MDEM, що надає послуги проєктування, досліджень, маркетингу та ін. і є безумовно одним з світових лідерів за цим напрямком. Усі наші публікації про ПКБ MDEM читайте за посиланням: http://shipbuilding.mk.ua/?tag=mdem

Компанія Damen також скасувала усі поставки суден в Росію. Рішення стосується вже побудованих суден, тих що зараз будуються або тільки законтрактовані. Як правило, це буксири й судна рибопромислового флоту. Представник компанії зауважив, що це було важке рішення і воно призведе до суттєвого зменшення прибутку у зв’язку з тим, що значна доля оборотів приходилась на цей регіон.

Але Damen займає тверду позицію та приєднується до компаній, що залишають російський ринок. Загалом така позиція характерна для голландських компаній, ми вітаємо їх оцінку ситуації і людяне ставлення до нашої боротьби й сподіваємося на плідне співробітництво після перемоги.

Damen Shipyards – одна з провідних суднобудівних корпорацій, що має підрозділи по всьому світу. В Україні компанія плідно інвестувала в суднобудування в 2000-2006 роках, але з-за непродуктивної політики уряду Тимошенко й зухвалої місцевої корупції примушена була покинути Миколаїв й відтоді розвиває суднобудування в сусідній Румунії.

Ми розуміємо усю ступінь власного фіаско в підтримці інвестора і що знову залучити його буде край важко, але сподіваємося, що в новій післявоєнній Україні кардинальні зміни по цьому напрямку дозволять рішуче виправити ситуацію. Наше власне ставлення, наше прагнення реформ – це головний чинник, що дозволить знову стати Миколаєву містом корабелів.

Фото – damen.com