“Сі-Джоб Миколаїв» про проєктування мега-яхт

Одним з напрямків діяльності ПКБ «Сі-Джоб Миколаїв» є розробка проєктів мега-яхт. Наприклад, з 16 проєктів, реалізованих у 2019 році, 5 були мега-яхти довжиною понад 100 метрів…

Про цей напрямок діяльності розповідає Михайло Бардін, менеджер проєктів «Сі-Джоб Миколаїв»: «У нашому портфоліо 12 розкішних мегаяхт. Кожна – це витвір мистецтва, тому важко виділити одну та розповідати про її особливості. Але завдяки тому, що ми маємо неабиякий досвід в інженерній справі, управлінні проєктами, супроводі під час будівництва на заводах, я можу зазначити, з якими труднощами та викликами ми стикаємось повсякчасно».

Найголовніша проблема – це нестача місця між корпусом судна та ексклюзивним інтер’єром яхти. Саме між обшивкою та приміщеннями інженери і мають розмістити труби, ізоляційні матеріали, вентиляцію та системи, що забезпечують комфорт пасажирів під час перебування на яхті. Все обладнання має бути зручним у використанні, виглядати охайно і в моторному відсіку, і в інших технічних приміщеннях. Головне завдання – розташувати якомога більше обладнання в якомога меншому просторі.

Проєкт часто змінюється в процесі, щоб задовольнити побажанням замовника. Навіть найменші коливання в розмірі, устаткуванні, обладнанні або інтер’єрі призводять до змін у всьому судні. Замовник ставить нові задачі, а інженери, створюючи розкішні інтер’єри, повинні враховувати розташування систем та необхідного обладнання.

Процес будівництва вимагає постійного спілкування між замовником, постачальниками та верф’ю. Інженери забезпечують такий зв’язок для оптимізації управління та наглядом над проєктом, координування команди та миттєвого внесення змін. Це допомагає виконувати роботи в зазначений строк та прискорити процеси комунікації.

Як каже Михайло Бардін: «Завдяки нашій компетенції та гнучкості ми можемо пристосуватись до будь-яких стандартів верфі та потреб замовника. Досвідчена команда інженерів, які володіють англійською мовою, завжди готова швидко втілити зміни у проєкт навіть вже під час будівництва мегаяхти».

Джерело: https://www.facebook.com/cjobnikolayev/posts/1125663161579965