Випускниці НУК на Oshima Shipbuilding co., Ltd

Чотири випускниці Кораблебудівного інституту НУК працюють в Японії на верфі Oshima Shipbuilding co., Ltd. Ірина Баран та Катерина Артем’єва приїхали працювати до Японії в 2017 році. Наступного року на підприємство влаштувалася Тетяна Гіль. А цього року після випуску поїхала працювати на Oshima Shipbuilding co., Ltd. Лілія Шуригіна.

Ірина Баран працює у відділі проектування суднового обладнання – палубних кранів, люкових закриттів, якірно-швартових та рятувальних пристроїв тощо. Катерина Артем’єва – у відділі, що займається машинним відділенням, а саме підбором двигуна та розрахунком обладнання для машинного відділення. Тетяна Гіль – у корпусному відділі. Лілія Шуригіна – у відділі конструкції корпусу судна.

Це наявне свідоцтво того факту, що Миколаївська суднобудівна школа збережена та здатна готувати фахівців світового рівня. Так, ми теж шкодуємо, що вітчизняні підприємства поки не можуть забезпечити молодим спеціалістам аналогічний рівень заробітної плати та фахового зростання, але сама спроможність готувати таких спеціалістів – це доказ наявного потенціалу та можливість забезпечити кадрами Українське суднобудування, що повинне відродитися.

Кораблебудівний інститут НУК вже кілька років поспіль демонструє збільшення кількості студентів. І ми вітаємо юнаків та дівчат, що обрали долю кораблебудівників.

Про працевлаштування випускників регулярно повідомляє директор Кораблебудівного інституту НУК к.т.н. Олександр Бондаренко…