Вітрильна яхта LANA

Спуск на воду яхти LANA відбувся 16 вересня 2006 року. Це вже майже історія. Але верф, що її побудувала й сьогодні успішно працює в Миколаєві, а сама яхта й поспіль 14 років є чудовим зразком спроможностей наших малотоннажних верфей. При сприянні державою вітчизняному виробнику, при покращенні інвестиційного клімату, Україна була б королевою яхтобудування, а не сусідня Польща. В Миколаєві для цього збережено й виробничу базу, й достатній кваліфікаційний рівень фахівців.

Яхта LANA – круїзна вітрильно-моторна яхта класу А3, призначена для активного відпочинку та туризму. Побудовано ТОВ «Яхтостроительная верфь Флагман» (Flagman Group, Миколаїв) за проєктом НКИ111 «Сакен», що розроблено Дизайн-групою «АЛА» (Миколаїв).

Яхта сталева. Має розвинену рубку та два кормові кокпіти – пасажирський та стерновий. Вісім спальних місць розподілені так – велика каюта власника з двоспальним ліжком в кормі, велика гостева каюта з двоспальним ліжком в носу, дві двомісні каюти з односпальними ліжками розташовані по бортам. Палуба тикова. Внутрішні приміщення оздоблені натуральними породами деревини. Стерновий привід – гідравлічний. Вітрильне озброєння – бермудський кеч. Яхта обладнана опріснювачем, кондиціонерами та бойлером. Камбуз має духовку, плитку, холодильник та морозильник.

Загальні характеристики:

Довжина найбільша, м – 21.20
Довжина по КВЛ, м – 18.25
Ширина, м – 5.98
Висота борту, м – 2.85
Осадка з кілем (швертом), м – 2.00
Водотоннажність, т – 51
Площина вітрильності, кв.м. – 168
Двигун – 219 кВт, Volvo Penta TAMD63L
Дизель-генератор – 12 кВт, Sole Diesel
Підрулюючий пристрій – Vetus BOW 9524
Швидкість, вуз – 10
Запас палива, л – 2600
Запас прісної води, л – 1200
Дальність плавання, миль – 400

Опис проєкту на сайті ДГ «АЛА»: http://www.dg-ala.com/?menu_key=projects&submenu_key=1&project_id=83

Опис яхти на сайті верфі Flagman Group: http://www.flagmanyachts.com/ru/nki111