Проєкт багатоцільового риболовецького судна FT 265-20

Сучасний риболовецький флот України значної мірою зношений, а в деяких промислових нішах й втрачений загалом. Щоб частково задовольнити попит в цих суднах Миколаївське ПКБ Unik Yachts розробило власний проєкт FT 265-20 багатоцільового риболовецького судна, що здатне працювати з різними типами тралів.

Судно має сталевий корпус з технологічно простими обводами, щоб прискорити та здешевити виробництво і зробити можливим будування навіть на невеликих верфях. Носова частина з Y-образними обводами дозволяє отримати більшу довжину ватерлінії щоб забезпечити кращі морехідні якості та зменшити спротив води руху судна, що, в свою чергу, призведе до економії пального.

Досить велика для суден такого розміру робоча палуба довжиною 12,8 метрів може бути обладнана відповідно до індивідуальних побажань замовника. Судно має кают-компанію, камбуз, туалет та душ. Компактна рульова рубка забезпечує круговий огляд. У якості головного двигуна може використовуватися або дизель, або гібридний дизель-електричний двигун.

Загальні характеристики риболовецького судна пр. FT 265-20:
Довжина, м – 26.50
Ширина, м – 7.30
Осадка, м – 2.70
Швидкість, вуз – 9
Трюм для риби, куб.м. – 125
Головний двигун, кВт – 551
Запаси палива, куб.м. – 35.0
Запаси прісної води, куб.м. – 7.0
Цистерна стічних вод, куб.м. – 3
Екіпаж, осіб – 7

Джерело: https://unikyachts.com/en/universal-fishing-trawler-ft-265-20/