Навчальний катер «Нова Каховка» став на ремонт

На судноремонтному підприємстві «Югсудоремонт» почався доковий ремонт навчального катеру ВМС України А542 «Нова Каховка», пр. УК-3. Згідно ремонтної відомості будуть виконані наступні роботи: очищення, дефектація, ремонт та фарбування зовнішньої обшивки та конструкцій корпусу, ремонт гвинто-стернового пристрою, ремонт якірного пристрою, заміна протекторів, ремонт дейдвудів та гребних валів, ремонт донно-бортової арматури, ремонт трубопроводів, ремонт систем – протипожежної, осушувальної, паливної, сточно-фекальної, прісної води, електрообладнання, головного двигуна тощо.

«Югсудоремонт» сьогодні у Миколаєві одне з найпродуктивніших підприємств у виконанні судноремонтних робіт. Минулого року підприємство успішно виконало ремонт чотирьох кораблів Морської охорони ДПСУ та декількох цивільних суден. Директор підприємства Сергій Бурковець наголошує, що й надалі буде докладати зусиль до збільшення обсягу замовлень та комплексу робіт, що виконуються.

Начальний катер А542 «Нова Каховка» пр. УК-3 побудований у 1986 році на верфі Stocznia “Wisła” у Гданську, Польща. Загальні характеристики пр. УК-3:
Довжина, м – 39.18
Ширина, м – 8.60
Осадка, м – 2.55
Швидкість, вуз – 12
Дальність плавання, миль – 1000 (10 вуз)
Автономність, діб – 7
Головний двигун, к.с. – 2х310 Wola 64ANM-72H12
Екіпаж, осіб – 13 + 28 курсантів
Водотоннажність, т – 345.5

Джерело світлини – директор «Югсудоремонт» Сергій Бурковець