Науково-дослідне судно “Дельта” на воді

На судноремонтному підприємстві «Юг-Судоремонт» після докової частини ремонту спустили на воду науково-дослідне судно «Дельта» Національного Університету Кораблебудування (НУК) ім. адм. Макарова. Після завершення робіт судно стане до строю для забезпечення дослідницьких програм українських вчених та морської практики студентів.

Ректор НУК професор Євген Трушляков та директор підприємства «ЮГ-Судноремонт» Сергій Бурковець зауважили, що проведена робота стала можливою завдяки плідній взаємній співпраці. Вартість металу, робіт по очищенню, ремонту та фарбуванню зовнішньої обшивки корпусу сплачена за кошти НУК, а комплекс робіт з ремонту гвинто-стернового комплексу, дейдвудної системи, електромеханічної частини та системи головного двигуна тощо виконаний за рахунок «ЮГ-Судноремонт». Миколаївська верф SMG (колишня назва – ЧСЗ) забезпечила генеральний сервіс – обладнання для підйому/спуску судна, енергоносії, протипожежну безпеку тощо. Символічно, що «Дельта» стане до строю до 100-річчя Національного Університету Кораблебудування.

Науково-дослідницьке судно «Дельта» – переобладнаний середній чорноморський (риболовецький) сейнер СЧС-150, проєкт 572. Спущено на воду у 1963 році. Загальні характеристики:
Довжина, м – 25.23
Ширина, м – 5.60
Висота борту, м – 2.80
Осадка середня під вантажем, м – 2.27
Осадка середня порожнем, м – 1.85
Регістрова валова місткість, р.т. – 80
Головний двигун, к.с. – 1 х 150, 3Д6 (6ЧСП15/18)
Швидкість, вуз – 9
Автономність, діб – 7
Кількість койкових місць, осіб – 7
Клас – КМ+III моторная яхта