МБАК “Вишгород” та “Нікополь” завершили докову частину ремонту

На Миколаївському Суднобудівному Заводі після докової частини ремонту спустили на воду малі броньовані артилерійські катери (МБАК) «Вишгород» та «Нікополь». Обидва катери зайшли на ремонт 28 лютого. МБАК «Вишгород» пройшов планове обслуговування, під час якого виконано ремонт гвинто-стернової системи, дефектацію, ремонт та фарбування зовнішньої обшивки тощо. Вихід корабля на службу планується на середину квітня. МБАК «Нікополь» що постраждав від вандалізму під час незаконного утримання в Криму, окрім докового ремонту, пройде додатково відновлення систем – фанової, вентиляції та кондиціювання, електромеханічної тощо.

МБАК проєкту 58155 спроєктовані Дослідно-проєктним центром кораблебудування (Миколаїв) та побудовані на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальскому» (кол. назва «Ленінська кузня», Київ). МБАК «Вишгород» та «Нікополь» увійшли до корабельного складу ВМСУ 1 липня 2018 року. Загальні характеристики:

Довжина, м – 23.00
Ширина, м – 4.80
Осадка, м – 1.00
Водотоннажність, т – 54
Швидкість, вуз – 25
Автономність, діб – 5
Екіпаж, осіб – 5

Озброєння – 2 х БМ КАУ-30М, ПЗРК
Навігаційне та радіолокаційне обладнання – РЛС FURUNO, ОЕлС “Смарт”, датчики виявлення лазерного випромінювання, інтегрований місток
Бронювання – ходова рубка, моторний відсік, відсіки зброї.