Катер MotorLine16P для приміських сполучень

Херсонська міська адміністрація проявляє зацікавленість до проєкту пасажирського катеру MotorLine16P, що розроблено у Миколаївському Проєктно-дизайнерському бюро ProLINE. Суттєвою особливістю Херсонських приміських перевезень є розгалужена мережа садиб на островах Дніпра. Традиційно ці напрямки обслуговували комунальне підприємство «Херсонський комунальний транспортний сервіс» та різнорідний приватний флот. Більшість суден, що наразі виконують перевезення, побудовані ще за радянських часів та потребують заміни. Також гострим є питання економічності та рентабельності перевезень. Тож оновлення комунального флоту для якісної конкуренції з приватними перевізниками є актуальним питанням.

Катер проєкту MotorLine16P призначений для забезпечення морських та річкових пасажирських перевезень на внутриміських та приміських лініях, організації туризму та активного відпочинку на воді. Архітектурно-конструктивний тип – одно- або двогвинтове гладкопалубне судно з піднесеним баком, транцевою кормою, сталевим корпусом зі спрощеними обводами та розвиненою надбудовою з великою площиною заскління. Обирання оптимальної скорості руху на маршруті, зменшення потрібної потужності двигунів, витрат на паливо та екіпаж, дозволяють максимально знизити експлуатаційні витрати. Мала водотоннажність та габаритні розміри зменшують витрати на міжсезонне обслуговування. Оптимальна пасажиромісткість дозволяє мінімізувати витрати при недовантаженні та «холостих» рейсах. Таким чином, одна з головних переваг застосування катер проєкту MotorLine16P – економічність пасажирських перевезень та малий термін окупності.

Проєкт пасажирського катеру MotorLine16P є різновидом уніфікованого проєкту за принципом «Платформ». «Платформа16» дозволяє реалізувати декілька спеціалізованих суден: рейдовий катер, дайвбот, робочий та пасажирський катер. Докладніше про уніфіковану «Платформу16» читайте тут.

Загальні характеристики пасажирського катеру MotorLine16P
Довжина найбільша, м – 16.77
Довжина по ватерлінії, м – 15.20
Ширина найбільша, м – 4.90
Висота борту, м – 2.05
Осадка, – 1.20
Водотоннажність, куб. м – 28
Екіпаж, осіб – 2
Пасажири, осіб – 60
Дальність плавання по запасах палива, міль – 980
Автономність по паливу, діб – 4
Швидкість, вуз – 10
Головний двигун, к.с. – 2 х 85 або 2 х 107

Докладно про проєкт пасажирського катеру MotorLine16P дивіться на сайті ПДБ ProLINE: http://proline.ua/ru/projects/passenger/motorline16p