NIBULON MAX, пр. П140, ззовні та зсередини

10 жовтня нове судно-перевантажувач NIBULON MAX, пр. П140, яке 20 вересня урочисто було введено в експлуатацію, прийняло перший вантаж – 8,5 тис. тон кукурудзи. Подивимось на NIBULON MAX ззовні та зсередини перед першим рейсом та побажаємо морякам сім футів під кілем. На камбузі вже пахне смачненьким 🙂

Після завантаження судно вийде на зовнішній рейд Миколаївського морського порту де виконає перевантаження на судно Panamax RB JORDANA. Одночасно крани NIBULON MAX будуть виконувати довантаження «панамакса» збіжжям з несамохідних суден компанії «Нібулон».

Судно пр. П140 призначене для перевезення збіжжя та перевантаження його на відкритому рейді за допомогою власних кранів. Судно здатне перевантажувати до 18 тис. т. збіжжя на добу при висоті хвилі до 3-х метрів. Проєкт ПКБ «Асаба Дизайн Центр». Введення NIBULON MAX до експлуатації за планами «Нібулон» дозволить подвоїти обсяги перевантаження та оптимізувати рух усього флоту компанії, накопичуючи збіжжя у трюмах під час очікування «панамаксів».

Загальні характеристики
Довжина, м – 139.51
Ширина, м – 28.0
Місткість трюму, куб.м – 13400
Дедвейт, т – 8653
Водотоннажність, т – 13930
Валова місткість, т – 12221
Чиста місткість, т – 3667
Клас КM * Ice B-R4-RS3.0 AUT1 EPP ESP

Для виконання вантажних операцій судно обладнано грейферними кранами Liebherr CBG360, компанії Liebherr-MCCTEC Rostock GmbH, Німеччина. Загальні характеристики кранів типу CBG360:
Довжина стріли крану, м – 36
Мінімальний робочий радіус, м – 12
Максимальний робочий радіус, м – 36
Вантажопідйомність, т – 45
Максимальна швидкість підняття/опускання, м/хв – 39
Максимальний час вильоту стріли, с – 65
Діапазон обертання, градуси – 360.

Дивіться також:
Урочисте введення в експлуатацію NIBULON MAX
Випробування NIBULON MAX
Спуск на воду NIBULON MAX

Більше світлин на сторінці Facebook – Миколаїв – місто корабелів.