«Зоря-Машпроект» на DefExpo 2018

Цими днями в Індії триває військова виставка DefExpo-2018, на якій Україну і Миколаїв представляє у т.р. ДП «Зоря-Машпроект», пропонуючи замовникам морські газотурбінні двигуни, морські редуктори і комплектні пропульсивні установки для всіх типів кораблів і суден – як водотонажних, так і на підводних крилах та на повітряній подушці. У ході перемовин Української делегації з військовим керівництвом Індії сторони домовилися про прискорення спільних проектів в оборонній сфері. А за минулі три роки ДП «Зоря-Машпроект» вже експортувало в Індію газові турбіни для бойових кораблів на $200 млн.

Оцінуючи спроможності ДП «Зоря-Машпроект», ми розуміємо, що підприємство потребує модернізації, але також очевидно, що виробничий потенціал збережено і його достатньо для створення дизель-газотурбінних енергетичних установок та усього пропульсивного комплексу, для перспективних Українських корветів пр. 58250, що будуть побудовані у Миколаєві.

Як повідомляє прес-служба ДП «Зоря-Машпроект», підприємство пройшло сертифікаційний аудит, проведений міжнародним органом SGS S.A. (Société Générale de Surveillance, Швейцарія) та перейшло на систему якості ISO 9001:2015. За підсумками 2017 року підприємство стало переможцем конкурсу ДК «Укроборонпром» на здобуття премії за досягнення у сфері якості у галузі суднобудування та морської техніки, високоточного озброєння та боєприпасів.

Джерела:
Сайт ДП «Зоря-Машпроект»: http://zmturbines.com/
Сайт ДК «Укроборонпром»: http://ukroboronprom.com.ua/uk/