ПКБ Zaliv Ship Design

Ще одна миколаївська компанія, ім’я якої більше відоме за кордоном, ніж в Україні. Проектно-конструкторське бюро Залів Шіп Дизайн («ЗШД») – вітчизняна інжинірингова компанія. Це у буквальному розумінні взірець втілення кращих світових стандартів від виконання замовлень до організації праці та відпочинку співробітників.

ПКБ ЗШД виконує проектно-конструкторські роботи та технологічну підготовку виробництва для суднобудівних підприємств Німеччини, Франції, Норвегії, Фінляндії, Канади та ін. Серед партнерів підприємства відомі світові компанії – STX France та DAMEN. За свою 15-річну історію, колектив Залів Шіп Дизайн пройшов довгий шлях професійного становлення, спочатку у складі профільних підрозділів DAMEN (2003-2005 рр.) та Aker Yards (2006-2010 рр.), і остаточно трансформувався в незалежну українську компанію у 2011 році.

Підприємство спеціалізується на проектуванні круїзних, вантажних, офшорних та інших типів суден будь якої складності. Понад 60 інженерів забезпечують рішення комплексу завдань підготовки суднобудівного виробництва – від проектування до трасування кабелів і трубопроводів, розкрою листового прокату. Проекти виконуються у сучасних CAD/CAM – Nupas Cadmatic, Aveva Marine чи в інших, залежно від потреб замовника.

Є ще одне завдання, яке ПКБ Залів Шіп Дизайн з успіхом виконує вже не для закордонного замовника, а для України – це збереження та зміцнення Миколаївської суднобудівної школи. І це стане нам усім у нагоді, коли Країна одужає та почнеться відродження вітчизняних заводів.